Till startsidan
Kakaons och chokladens historia
Kakaobönans väg till choklad
Titta på våra produkter
Olika chokladupplevelser: chokladprovningar, föredrag, workshops, kurser etc.
Gamla, nya och udda sätt att använda choklad
Intressant och ointressant
Massor av fakta, statistik, tabeller och diagram
Testa din kunskap om choklad
Läs mer om chokladresor till Mexiko
Börspris på kakao, chokladmuseer mm...
Kontaktinfo, öppettider, karta mm...
Kom med synpunkter, tips eller recept i vår gästbok!

Webbkarta
Design och foto:
  © 2007 Fabian Rimfors

 

 

Spännande wasabipralin.
Wasabipralinen:
En kulinarisk och spännande chokladpralin som kombinerar utsökt choklad och hälsosam wasabi odlad på Österlen. En god ursäkt att äta choklad i nya sammanhang!

Utbudet på vårt sortiment av choklad och chokladprodukter varierar och smaker kommer och går. Vissa kommer dock för att stanna då de faller oss och våra kunder i smaken. I vår "chokladfabrik" pågår en ständig utveckling, vi experimenterar och hela tiden prövas nya smaker och ingredienser. Här kan du se och läsa lite om några av de produkter som är populärast bland våra kunder.

Här syns vår handgjorda hallonpralin, chilipralin och slottspralin med calvados.

Våra handgjorda chokladpraliner. Några av de populära smakerna är: chili, hallon, rom, calvados, svart vinbär, honung-kanel...

Anna Ferreira är en duktig keramiker i Ludaröd, ett par kilometer från Lödahus.

En presentlåda från bygden innehållande en kopp drejad av Anna Ferreira i Ludaröd och valfri dryck av Grand Cru kvalitet, gjord av de finaste criollobönor från Venezuela.

 

Dessa traditionella och karakteristiska chokladdrycker är ganska unika av sitt slag i norra Europa.

Traditionella chokladdrycker färdiga att blandas med ½ liter mjölk eller vatten. Varje dryck bär sina karakteristiska drag från respektive land. Varje paket räcker till minst 2 koppar! Följande smaker är för närvarande tillgängliga:

 

Observera att detta ej är gjort på samma recept som vi listar bland våra recept.

Observera att detta ej är gjort på samma recept som vi listar bland våra recept.

Observera att detta ej är samma dryck som vi listar bland våra recept.

Observera att detta ej är samma dryck som vi listar bland våra recept.

Chokladdryck från Karibien smaksatt med muscovado- socker vanilj, kanel och muskot. Du tillsätter själv äggula för att uppnå den lite tjockare konsistensen.

Chokladdryck från Brasilien sötad med muscovadosocker och med inslag av kaffe. Rårörsockret ger det en mycket god och avrundad söt karaktär.

Chokladdryck från Mexiko gjord på "äkta vis" direkt av malda kakaobönor smaksatt med muscovadosocker och mandel. Lite kornigare konsistens.

Chokladdryck från Spanien med den karakteristiskt spanska tjocka konsistensen. Serveras ofta med churros, som påminner om svenska flottyrringar.

En ren Grand Cru choklad utan extra smaktillsatser med en kakaohalt på 65%. Njut den ren i mjölk eller vatten, eller experimentera fram din egen dryck!

Om du är intresserad av några av våra produkter är du välkommen att ringa eller mejla! Kontaktinformation hittar du under fliken "Kontakt" eller "Provning" längst upp till vänster på sidan.

In English I På svenska

Agneta Sædén tillverkar chilipraliner.

Choklad
butik

 

Amina Olssons händer tillverkar honung-kanelpraliner.

Tryffel
Praliner

 

Helena Rimfors paketerar choklad i cellofanpåsar.

Choklad
& dryck

Handla och köpa choklad hos oss? Ring eller mejla!