Lödahus Chokladkultur stödjer Cocoa Bellos utvecklingsprojekt med kakaoodlare i Fiji.
Till startsidan
Kakaons och chokladens historia
Kakaobönans väg till choklad
Titta på våra produkter
Olika chokladupplevelser: chokladprovningar, föredrag, workshops, kurser etc.
Gamla, nya och udda sätt att använda choklad
Intressant och ointressant
Massor av fakta, statistik, tabeller och diagram
Testa din kunskap om choklad
Läs mer om chokladresor till Mexiko
Börspris på kakao, chokladmuseer mm...
Kontaktinfo, öppettider, karta mm...
Kom med synpunkter, tips eller recept i vår gästbok!

Webbkarta
Design och foto:
  © 2007 Fabian Rimfors


Vilken choklad föredrar du?

Mörk choklad
Mjölkchoklad
Vit choklad

Se resultat
Vilken Marabou gillar du?

Frukt & Mandel
Mjölkchoklad
Premium Dark
Schweizernöt

Se resultat

Dagliga börspriset på kakaobönor

Chokladsajten

Svenska Chokladakademien

American Cocoa Research Institute

The Cocoa Tree

Sveriges Televisions ÄT

Europeiska Unionens Chokladdirektiv

KTL Folkhälsoinstitutet - näringsanalyser av choklad

Chocovic - fábrica de chocolates

Max Felchlin - Cacao selection

Chocolate Santander - Colombiansk choklad

Konditor Design - Stefan Johnson Petersén

Valrhona

Simonssons Chokladkompagnie AB

Côte d’Or

Bonnat - chocolatier a voiron

Chokladmuseet i Barcelona

Chokladmuseet i Quebec

Chokladmuseet i Bryssel

Chokladmuseet i Biarritz

Chokladmuseet i Köln

Chokladmuseet i Birmingham

Ruta del cacao - "Kakaoleden" i Mexiko

Choco-Club

Källagården Logi i Brösarp, Österlen

In English I På svenska

Artiklar om Lödahus Chokladkultur:

"Chokladpassion"
Ystads Allehanda, 26 februari 2011

"Varma chokladens dag"
Sveriges Radio P4, 2 november 2009

"Choklad, Choklad, Choklad ... så glad"
Sveriges Radio P4, 4 mars 2009

Lyssna på radioinslaget >>

"Nystart för Fijis kakaoodlare"
Journal Chocolat, nr 3, 2007

"Äpple och choklad på Niklas Mat"
Niklas Mat - SVT, 6 september 2007

"Ett hållbart äventyr"
Österlenmagasinet, v. 33, 2007

"Reviving the cocoa industry"
Fiji TV, 12 juni 2007

Det går åt ca två kakaofrukter till en 100-grams chokladkaka med 70% kakaohalt.

"Från Österlen till Fiji"
Journal Chocolat, nr 2, 2007

"Vi skall bo hos kakaoodlarna i Fiji"
Österlenmagasinet, v. 20, 2007

"Svenskar väcker slumrande kakaoparadis"
Journal Chocolat, nr 1, 2007

"Kulturläckert!"
Österlenmagasinet, v. 47, 2006

"Bäst just nu - kafé"
Nöjesguiden, november 2006

"Chili och cru sauvage kittlar smaklökarna"
Ystads Allehanda, 15 augusti 2006

"Choklad som du aldrig smakat det förut"
Spegeln Malmö, april 2006

"Hon vill sprida ckokladkultur"
Kristianstadsbladet, 6 augusti 2005

"Agneta och chokladfabriken"
Österlenmagasinet, v. 24, 2004