Till startsidan
Kakaons och chokladens historia
Kakaobönans väg till choklad
Titta på våra produkter
Olika chokladupplevelser: chokladprovningar, föredrag, workshops, kurser etc.
Gamla, nya och udda sätt att använda choklad
Intressant och ointressant
Massor av fakta, statistik, tabeller och diagram
Testa din kunskap om choklad
Läs mer om chokladresor till Mexiko
Börspris på kakao, chokladmuseer mm...
Kontaktinfo, öppettider, karta mm...
Kom med synpunkter, tips eller recept i vår gästbok!

Webbkarta
Design och foto:
  © 2007 Fabian Rimfors

Chokladprovning, workshops, kurser, föredrag...

Lödahus Chokladkultur kan erbjuda en chokladupplevelse som innehåller en del historik och fakta om kakaoplantan, och en del om bönans väg till färdig vara. Likaså lite kuriosa blandat med seriös forskning. Till detta kan vi erbjuda en liten chokladprovning, eventuellt kombinerad med lämplig dryck. Den professionelle chokladprovaren bedömer helst varan klockan 11 på förmiddagen i en lokal med vita väggar tillsammans med oparfymerade deltagare. Vår provning är inte fullt så formell. Vi andas in chokladdoft, känner på konsistensen och brytbarheten och avsmakar. Sist men inte minst kan kursdeltagarna själva handskas med chokladen och tillverka egna formgjutna praliner med valfri fyllning av canachetyp.

Lödahus Chokladkultur arrangerar som sagt chokladprovningar, ger kurser och workshops i chokladtillverkning och berättar om chokladens historia och olika processer. Även då vi mestadels håller till i Malmö och på Österlen är vi dock en mobil och flexibel företeelse som täcker hela Skåne och delar av södra Sverige. Vi kan skräddarsy din upplevelse och vi kan vid chokladprovningar, kurstillfällen eller informella föredrag befinna oss hos kunden, konferensarrangören eller i vissa fall i lämplig lokal arrangerad av oss. Du komponerar helt enkelt din egen chokladupplevelse efter eget tycke. För mer information är ni välkomna att ringa eller mejla!


Anmäl ditt intresse till en chokladupplevelse!
Obs! Intresseanmälan är ej bindande.

Jag är intresserad av följande:
* Obligatoriska uppgifter

Chokladprovning Föredrag
Kurser (max 8 deltagare) Våra produkter

Namn på kontaktperson: *

Din e-post adress: *

Ditt telefonnummer: *

Antal personer:

 

Vill du lägga till något kan du göra det här:

 

In English I På svenska

Det är bäst att avsmaka choklad på "fastande mage".

 

Om din choklad är förvarad korrekt kommer den att behöva ungefär en timme för att uppnå rekommenderad temperatur för förtäring, 19-25°C.

Ren choklad: Tillåt chokladen att ligga i munnen ett ögonblick för att den ska kunna släppa ifrån sig den första vågen av smaker och aromer.

Workshop och kurser i choklad och chokladtillverkning i Malmö och på Österlen.

Tugga den sedan 5-10 gånger för att uppleva den andra vågen. Låt den vila mot gommen så att du kan känna hela spectrumet av smaker. Njut slutligen av den kvarvarande smakerna i munnen.

Workshop och kurser i choklad och pralintillverkning i hela Skåne och södra Sverige.

Fylld choklad: Tillåt chokladen att vila i munnen en liten stund för att du ska känna den första vågen av smaker och aromer.

Vi håller chokladprovning i Malmö, där du även kan lära dig egen tillverkning av praliner.

Tugga den sedan 3-5 gånger för att känna både couverturen och fyllningen. Låt blandningen sakta smälta i munnen så att du kan uppleva en ny uppsättning smaker. Njut slutligen av den kvarvarande smakerna i munnen.

Vi håller chokladprovning och workshops i chokladtillverkning i hela Skåne: Tomelilla, Kivik, Simrishamn, Kristianstad, Ystad, Sjöbo, Skurup, Åhus, Hässleholm, osv.